Blog

Podstawowe elementy zaopatrzenia gastronomicznego dla imprez plenerowych

impreza plenerowa

Podstawowe elementy zaopatrzenia gastronomicznego dla imprez plenerowych


Organizacja imprez plenerowych wiąże się z przygotowaniami, które mają na celu zabezpieczenie przestrzeni, a także zapewnienie uczestnikom wygodnego dostępu do różnego rodzaju usług. Mowa tutaj przede wszystkim o gastronomii. Trudno wyobrazić sobie koncert czy piknik, na którym nie można kupić ulubionej przekąski. Jednak aby tak było, na terenie imprezy plenerowej musi się znaleźć odpowiednie zaopatrzenie gastronomiczne. O jakich elementach mowa?

Przede wszystkim naczynia 

Niezależnie od tego, jakie rodzaje przekąsek czy dań będą serwowane podczas imprezy plenerowej, bardzo ważne jest to, aby organizatorzy mieli je w czym serwować. Właśnie dlatego jednym z podstawowych elementów zaopatrzenia gastronomicznego są naczynia, po które warto udać się do hurtowni opakowań jednorazowych. To zdecydowanie lepsze rozwiązanie od tradycyjnych naczyń, które trzeba myć, a do tego mogłyby się stłuc. Mowa tutaj przede wszystkim o talerzykach, kubeczkach i sztućcach. Oprócz tego mogą się też przydać opakowania jednorazowe, które w razie potrzeby pozwolą uczestnikom imprezy zabrać jedzenie do domu.

Co jeszcze zaliczamy do zaopatrzenia gastronomicznego na imprezy plenerowe? 

Do elementów podstawowego zaopatrzenia gastronomicznego dla imprez plenerowych zaliczamy nie tylko naczynia jednorazowe czy różnego rodzaju wyroby papierowe i foliowe. Oprócz tego w miejscu, w którym organizowane jest wydarzenie, nie może zabraknąć też rozmaitych artykułów higienicznych. Mowa tutaj przede wszystkim o serwetkach dla uczestników, a także o chemii dla gastronomii, która jest niezbędna dla zapewnienia odpowiednich warunków pracy, a także możliwości szybkiego, a zarazem skutecznego sprzątania pomiędzy przygotowywanymi posiłkami.

Co więcej, nie może też zabraknąć wytrzymałych worków na śmieci. Warto również wspomnieć, że przygotowanie imprez plenerowych, może być ekologiczne, jeżeli chodzi o gastronomię, ponieważ w hurtowniach naczyń można znaleźć zarówno „eko” naczynia, które są biodegradowalne, jak i inne akcesoria wyprodukowane z surowców wtórnych.

Wróć
Elte Sp. z o.o.

71-106 Stare Czarnowo
Kołbacz, ul. Warcisława 5B
Województwo Zachodnio-pomorskie

ikona Telefon: +48  91  312  41  91
Email: elte@elte.pl

SOCIAL MEDIA

Facebook Facebook

NAGRODY I WYRÓŻNIENIA

gazele biznesu

© 2021 ELTE. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Webdesign & Develop Virtual People 2016