Blog hurtowni jednorazowych naczyń i opakowań

Blog hurtowni jednorazowych naczyń i opakowań to miejsce, w którym znajdą Państwo wiele przydatnych informacji na temat oferowanych przez nas produktów. Zamieszczamy tu wartościowe porady m.in. na temat artykułów jednorazowego użytku. Zapraszamy do lektury! 

Ubrudzona kuchenka

Czym usuwać trwałe zabrudzenia z kuchenki?

Regularne czyszczenie kuchenki jest niezbędne, jeśli chcemy aby służyła nam długo i bezawaryjnie. Oczywiście nie jest to podyktowane jedynie kwestiami estetycznymi, ale głównie higieną. Jeśli gotujemy na brudnej kuchence, szybko możemy nabawić się zatruć pokarmowych, których przyczyną będą bakterie. O sprzęt najlepiej dbać na bieżąco i czyścić od razu po zakończeniu gotowania i wystygnięciu płyty grzewczej, ponieważ zastygnięte zabrudzenia będą o wiele trudniejsze do usunięcia. 

pet butelka

Jak szybko rozkładają się opakowania plastikowe?

Skala problemu generowania śmieci przybiera niestety bardzo duże rozmiary. Jednakże przybywa ciągle osób, które świadomie zaczynają patrzeć na ten problem. Oczywiście są organizowane liczne kampanie społeczne, które promują ekologiczne życie, ale to głównie od nas zależy, czy zużytych opakowań plastikowych będzie coraz więcej, czy może damy im drugie życie. Każdy może dorzucić swoją drobną cegiełkę do tego, aby planeta żyła szczęśliwie. 

Dlaczego stawiając na naczynie jednorazowe, dbasz o Ziemię?

Naczynia jednorazowe przeznaczone są do zastosowania przede wszystkim w gastronomii. Doceniane są przez konsumentów ze względu na wygodę użycia. Z powodzeniem zastępują przedmioty wykonane ze szkła, ceramiki, a przede wszystkim plastiku. Ułatwiają spożywanie posiłków na zewnątrz czy ich bezpieczny i higienicznych transport. Wykazują też odporność na działanie wody, tłuszczu i temperatury. Oferta naczyń jednorazowych naszej firmy jest urozmaicona, a wyroby produkowane są nie tylko z myślą o zadowoleniu klientów, ale i korzyści wynikających dla środowiska naturalnego. To właśnie z myślą o dobro naszej planety istotnym punktem naszego asortymentu są jednorazowe naczynia eko.

folia spożywcza

Jakie właściwości mają folie spożywcze?

Folia spożywcza cechuje się przede wszystkim tym, że przeznaczona jest do bezpiecznego przechowywania żywności. Nie wpływa w żaden sposób na smak, zapach czy właściwości zapakowanych w nią wyrobów żywnościowych. Znajduje szerokie zastosowanie w branży gastronomicznej, a także w codziennym życiu. Przekonaj się, jakie są jej najważniejsze właściwości.

mity

Fakty i mity na temat naczyń jednorazowych

Naczynia jednorazowego użytku są obecnie bardzo często wykorzystywane. Sprawdzają się podczas pikników w plenerze czy podczas letniego grillowania. Powszechnie stosowane są też w małej gastronomii do serwowania posiłków czy w kawiarniach do przygotowywania kaw na wynos. Są one niezwykle popularne, ale nadal wiele osób nie jest do nich przekonanych. W dużej mierze wynika to z negatywnych opinii na ich temat, które często mijają się z prawdą, więc można je zaliczyć do tzw. mitów. Poznaj najważniejsze mity na temat naczyń jednorazowych i przekonaj się, jakie są fakty.

naczynia jednorazowe

Zastosowanie naczyń i opakowań jednorazowych w dobie pandemii

Pandemia spowodowała nie tylko pewne ograniczenie w bezpośrednich kontaktach międzyludzkich, ale również przyczyniła się do zmiany niektórych nawyków. Miała bezpośredni wpływ na wiele dziedzin przemysłu, a tym przede wszystkim na branżę gastronomiczną. 

regulacje

Czym jest tzw. Dyrektywa Plastikowa?

Nie od dziś wiadomo, jak bardzo palącym problemem jest znaczne zanieczyszczenie środowiska. Niektóre odpady rozkładają się bowiem przez wiele lat, zaś ich produkcja z roku na rok wzrasta. Unia Europejska, w trosce o dobro ekosystemu, postanowiła wprowadzić tzw. Dyrektywę Plastikową. Czy wiesz, czym jest ten akt oraz jakie konsekwencje za sobą niesie?

recykling w gastronomii

Recykling w gastronomii. Największe wyzwania

Nie ulega wątpliwości, że lokale gastronomiczne produkują duże ilości odpadów, co naturalnie nie jest obojętne dla naszego środowiska. Z tego powodu wielu właścicieli tego typu obiektów decyduje się na wdrożenie nowoczesnych rozwiązań w myśl założeń ruchu less waste oraz tradycyjnego recyklingu.

serwetki stołowe

Serwetki polecane do dyspenserów gastronomicznych

Szeroko rozumiane wyposażenie lokalu gastronomicznego jest niezwykle istotne. Chodzi tu nie tylko o jego zaplecze, ale przede wszystkim o strefę, w której przebywają goście.

CZŁONEK POGOŃ SZCZECIN BUSINESS CLUB

pogoń herb