Blog hurtowni jednorazowych naczyń i opakowań

Blog hurtowni jednorazowych naczyń i opakowań to miejsce, w którym znajdą Państwo wiele przydatnych informacji na temat oferowanych przez nas produktów. Zamieszczamy tu wartościowe porady m.in. na temat artykułów jednorazowego użytku. Zapraszamy do lektury! 

mity

Fakty i mity na temat naczyń jednorazowych

Naczynia jednorazowego użytku są obecnie bardzo często wykorzystywane. Sprawdzają się podczas pikników w plenerze czy podczas letniego grillowania. Powszechnie stosowane są też w małej gastronomii do serwowania posiłków czy w kawiarniach do przygotowywania kaw na wynos. Są one niezwykle popularne, ale nadal wiele osób nie jest do nich przekonanych. W dużej mierze wynika to z negatywnych opinii na ich temat, które często mijają się z prawdą, więc można je zaliczyć do tzw. mitów. Poznaj najważniejsze mity na temat naczyń jednorazowych i przekonaj się, jakie są fakty.

naczynia jednorazowe

Zastosowanie naczyń i opakowań jednorazowych w dobie pandemii

Pandemia spowodowała nie tylko pewne ograniczenie w bezpośrednich kontaktach międzyludzkich, ale również przyczyniła się do zmiany niektórych nawyków. Miała bezpośredni wpływ na wiele dziedzin przemysłu, a tym przede wszystkim na branżę gastronomiczną. 

regulacje

Czym jest tzw. Dyrektywa Plastikowa?

Nie od dziś wiadomo, jak bardzo palącym problemem jest znaczne zanieczyszczenie środowiska. Niektóre odpady rozkładają się bowiem przez wiele lat, zaś ich produkcja z roku na rok wzrasta. Unia Europejska, w trosce o dobro ekosystemu, postanowiła wprowadzić tzw. Dyrektywę Plastikową. Czy wiesz, czym jest ten akt oraz jakie konsekwencje za sobą niesie?

recykling w gastronomii

Recykling w gastronomii. Największe wyzwania

Nie ulega wątpliwości, że lokale gastronomiczne produkują duże ilości odpadów, co naturalnie nie jest obojętne dla naszego środowiska. Z tego powodu wielu właścicieli tego typu obiektów decyduje się na wdrożenie nowoczesnych rozwiązań w myśl założeń ruchu less waste oraz tradycyjnego recyklingu.

serwetki stołowe

Serwetki polecane do dyspenserów gastronomicznych

Szeroko rozumiane wyposażenie lokalu gastronomicznego jest niezwykle istotne. Chodzi tu nie tylko o jego zaplecze, ale przede wszystkim o strefę, w której przebywają goście.

plenerowa impreza

Podstawowe elementy zaopatrzenia gastronomicznego dla imprez plenerowych

Organizacja imprez plenerowych wiąże się z przygotowaniami, które mają na celu zabezpieczenie przestrzeni, a także zapewnienie uczestnikom wygodnego dostępu do różnego rodzaju usług. Mowa tutaj przede wszystkim o gastronomii.

ręcznik papierowy

Gdzie wyrzucać zużyte ręczniki papierowe?

Prawidłowa segregacja odpadów to klucz do tego, aby lepiej zadbać o środowisko naturalne. Pozostaje jednak pytanie: gdzie wyrzucać zużyte ręczniki papierowe oraz dlaczego nie może być to pojemnik na makulaturę? Oto podstawowe informacje, o których koniecznie musi pamiętać każdy z nas.

naczynia eko

Ile kosztują naczynia i sztućce jednorazowe?

Organizujesz piknik lub grilla na działce? Niezależnie od rodzaju i charakteru imprezy, jeśli decydujesz się na party w plenerze, skorzystaj z naczyń i sztućców jednorazowych.

sosy rodzaje

Czy każde naczynie nadaje się do zgrzewu?

Pojemniki do transportu dań, są ważnym elementem w gastronomii. Można w nich przenosić zupy, sałatki i dania obiadowe.

CZŁONEK POGOŃ SZCZECIN BUSINESS CLUB

pogoń herb