Blog hurtowni jednorazowych naczyń i opakowań

Blog hurtowni jednorazowych naczyń i opakowań to miejsce, w którym znajdą Państwo wiele przydatnych informacji na temat oferowanych przez nas produktów. Zamieszczamy tu wartościowe porady m.in. na temat artykułów jednorazowego użytku. Zapraszamy do lektury! 

tłuszcz z pieczeni

Czym usuwać trwałe plamy tłuszczu?

Zachowanie czystości jest jednym z najważniejszych zadań dla wszystkich podmiotów prowadzących działalność gospodarczą niezależnie od branży, w której działają, choć w wielu z nich ma to szczególnie duże znaczenie.

na żywność opakowania

W jakich opakowaniach nie wolno trzymać żywności?

To, w czym przechowujemy żywność, nie jest obojętne dla naszego zdrowia. Niektóre opakowania mogą wchodzić w interakcje ze związkami obecnymi w żywności, zmieniając jej smak oraz wpływając na wartości odżywcze.

nadrukowa drukarka

Jak powstają nadruki na torbach?

W dzisiejszych czasach coraz popularniejsze są dania na wynos. Szybkie tempo życia i wygoda powodują, że chętniej kupujemy kanapkę w drodze do pracy, niż przygotowujemy ją samodzielnie.

opakowania zgrzewane

W jakich celach zgrzewa się naczynia i opakowania?

W dzisiejszych czasach coraz popularniejsze są dania na wynos. Szybkie tempo życia i wygoda powodują, że chętniej kupujemy kanapkę w drodze do pracy, niż przygotowujemy ją samodzielnie.

gastronomiczna folia

Zastosowanie wyrobów foliowych w gastronomii

Wyroby foliowe są w dzisiejszym świecie tak powszechne, że ich brak jest trudny do wyobrażenia. Spotykamy się z nimi na każdym kroku.

w pojemniku sałata

Najpopularniejsze surowce wykorzystywane do pakowania

Opakowania są bardzo ważnym uzupełnieniem niemal każdego oferowanego produktu, ponieważ ułatwiają ustalenie jego właściwej ilości dzięki porcjowaniu, odważeniu lub zmierzeniu objętości.

w pojemniku jedzenie

Menu-boxy - doskonałe rozwiązanie dla branży cateringowej

Branża gastronomiczna to nie tylko obsługa klientów odwiedzających prowadzone lokale, ale coraz częściej także oferowanie usług dodatkowych.

logo recykling opakowań

„Drugie życie” opakowań jednorazowych, czyli recykling w praktyce

Wyroby z tworzyw sztucznych stają się coraz większym zagrożeniem dla środowiska naturalnego.

blatu wycieranie

Jakie środki chemiczne są niezbędne w branży gastronomicznej?

Podstawą prowadzenia lokalu gastronomicznego jest oferowanie klientom produktów o odpowiedniej jakości, które będą trafiać w ich gust i zaspakajać oczekiwania co do smaku, zapachu, konsystencji i estetyki jego podania.